ARTIESTEN

Kerstcircus Haarlem overtreft zichzelf ieder jaar meer dan ooit. Met meer spektakel, een flitsende show, mooi tentencomplex, beter licht, geluid, en beroemde artiesten uit diverse werelddelen. Uit Nederland presenteren we Justin Ronday met flitsende nieuwe acts, Anke de Boer van Duo Lugo, clown Pascal en niet te vergeten spreekstalmeester Robert Ronday. Uit Spanje Brayan Gambi, Elena Gambi, Uit Italië Devid Robert en een TRANSFORMER!, uit Bulgarije Cyr Wheel kunstenaar Martin Tonev, uit Brazilie The Flying Oliver’s en Duo Oliviera, uit Argentinië Luis Lugo, uit Duitsland Karl Trunk, en uit Colombia Trio Camadi. Samen brengen ze de show “The Next Generation”.

Robert Ronday

Spreekstalmeester

Haarlem is een groot stuk van het leven van Robert Ronday, 25 jaar Renz in Haarlem, hij is er getrouwd, zijn zoon Justin is er geboren en de herinneringen van Diana en Herman zijn daar nog altijd. Robert is toch wel The Voice van circusland met zijn kenmerkende stemgeluid en het echte Renz gevoel weet hij aan het publiek op zijn typerende wijze te presenteren. De acts voor deze productie haalde hij naar Haarlem. Hooggeëerd Publiek piste vrij ….geniet en verbaas je bij de show The Next Generation. Robert Ronday is er bij!

duo lugo lasershow

Luchtacrobatiek

Het Duo Lugo presenteert sinds een paar jaar een verrassende en moderne act, een lasershow in combinatie met luchtacrobatiek, visueel versterkt door het dragen van draadloze lichtkostuums. Een act ontstaan door creatieve combinatie van twee bevlogen circusartiesten. De één is een vierde generatie circusartiest, de ander een Nederlands danseres, die nooit gedacht had dat ze ooit als circusartiest over de wereld zou reizen.

Karl trunk

Vrijheidsdressuur

Een hommage aan 250 jaar Circus wordt gebracht door Karl Trunk. Bij hem draait het leven om de paarden waarmee hij werkt, het is zijn familie! Hij brengt er tenslotte de hele dag mee door. Met liefde getraind en met die liefde bereik je de mooiste dingen. Paarden die tot in de perfectie in vrijheid trainen, een echte vrijheidstraining waar iedereen blij van wordt. Bijzonder mooi om dit nummer te zien.

trio camadi

Hoge draad

Trio Camadi, drie onverschrokken Columbiaanse hogedraad acrobaten die al meermalen onderscheiden zijn voor hun act, o.a. de Herman en Diana Renz Trofee. Zij brengen een zinderende hogedraad act.  Deze traditionele act is zeer vernieuwend en past zeker in het tweede gedeelte van het programma. Traditie in een nieuw jasje.

Devid robert

Rola Rola

Devid Robert trad voorgaande jaren op in de grootste circussen van Europa, zoals bij het Zweedse Brazil Jack, het Duitse Flic Flac, en geen wonder, want zijn Rola rola act is uniek, flitsend en gedurfd. Houd je ogen open, want je hoeft maar te knipperen en je hebt al een stuk spektakel gemist. We hebben er even voor in de rij gestaan, maar dit jaar is hij bij Kerstcircus Haarlem te vinden. Doe het thuis maar niet na, maar laat de duizelingwekkende evenwichtskunsten over aan deze vakman.

brayan gambi

Handstandacrobatiek

Brayan Gambi is echt een verrassende artiest, maar wat is hij? Handstandacrobaat, evenwichtskunstenaar, danser of toch clown? Een beetje van alles tegelijk. Brayan wordt uitgenodigd op circusfestivals om zijn visie op wat je van een circusartiest kunt verwachten uit te dragen. Een dynamische show met verbazingwekkende handstandacts en andere foefjes.

Pascal

Clown

Pascal de Boer is een Nederlandse clown en toch een internationale artiest. Zijn circuscarriere startte als stagiair bij Herman Renz. Daarna kwam hij terecht bij Circus Witova, Renaissance, Herman Renz, Carl Busch en Benidorm Palace bij een fameuze dinnershow en Benidorm Circus. Deze publiekslieveling zal diverse keren in het programma te zien zijn,  met moderne snelle clownerie. .  

the flying oliver’s

Vliegende trapeze

The Flying Oliver’s mogen in deze prachtige voorstelling zeker niet ontbreken. Een spannende act waar je je ogen niet van af kunt houden. Speciaal voor u uit Brazilië overgevlogen! Met prachtige zweeftechnieken, drievoudige salto’s, de meest spectaculaire sprongen op zo’n 12 meter hoogte. Vooral de Salto Mortale (Italiaans voor dodelijke sprong) is adembenemend en indrukwekkend.

martin tonev

Cyr wheel

Elegantie, originaliteit, en nieuwer dan nieuw … een visuele verwennerij, het cyr wheel, krijgt in deze act een nieuwe dimensie, speciaal uitgerust met ledverlichting voor een sprookjesachtig lichteffect. Een originele stijl, die Martin presenteert.
Spelen met de uitdaging van balans en de visuele schoonheid, in combinatie met professionaliteit,resulteren in een andere act, nieuw en opwindend.

TRANSFORMERS

Nieuwste van het nieuwste

Al sinds vorig jaar kerst is men bij Kerstcircus Haarlem bezig geweest om transformers in de circusshow te krijgen, het nieuwste van het nieuwste, en op het laatste moment is het ons gelukt! We zijn verheugd u dit te kunnen presenteren. Transformers zijn levende, mensachtige robots met het unieke vermogen zich om te vormen in voertuigen of dieren. Hun verhalen, wensen, worstelingen en overwinningen zijn gebundeld in epische legendes die verhalen van een spannend universum waarin ongelooflijke dingen gebeuren.

Elene gambi

Jongleren – Quick change

Elene Gambi komt uit een creatieve circusfamilie en dat is wel aan haar act te zien. Op spitzen jongleert zij en blijft daarbij met het grootste gemak in balans. Wat een elegantie en gratie. Echte circusadel, zoals dat heet. Naast haar mooie jongleeract doet ze ook een Quick Change, niet knipperen met je ogen en goed opletten, want voor je het weet heeft ze een compleet andere outfit aangetrokken.

justin ronday

Illusionist

Last but not least: Justin Ronday heeft de laatste jaren terecht naam gemaakt als nieuwe illusionist. Hij heeft zich het afgelopen jaar zo snel ontwikkeld dat hij zeker nog eens terug mag komen bij het Kerstcircus Haarlem. En voor de vaste bezoeker: hij komt met nieuwe verrassende acts, nog sneller en flitsender als dat we van hem gewend zijn. Justin wil de top bereiken en minstens het gat opvullen dat Hans Klok heeft achtergelaten.