ARTIESTEN

De 29e editie van Kerstcircus Haarlem wordt weer heel speciaal. De meeste artiesten zijn nu gecontracteerd. Op deze pagina onthullen we in de aanloop van de kerstvakantie elke keer weer een van de artiesten. Zo houden we het nog een beetje spannend. Het Kerstcircus Haarlem geeft voorstellingen van vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari.

Spreekstalmeester

Wordt nog bekend gemaakt

Kerstcircus Haarlem krijgt dit jaar een nieuwe spreekstalmeester. Wie het is blijft nu nog even geheim.

Kenny Quinn

Gentleman Zakkenroller

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Houd je hand op je portemonnee en je vingers aan de pols want deze charmante zakkenroller weet altijd weer de mooiste voorwerpen te ontfutselen aan het publiek. Het leidt keer op keer tot verbazing van zijn omstanders. Terwijl jij extra goed let op je portemonnee en horloge gaat deze dief er met je horloge vandoor. Ook al is iedereen op de hoogte van zijn intenties, extra moeilijk dus, weet hij de mensen op de juiste manier om de tuin te leiden. Komt dit zien! Echte sensatie!

DIANA VEDYASHKINA

Dressuur met teckels

Ze zijn nieuwsgierig, levendig, veelzijdige jagers en al sinds de middeleeuwen onze beste huisvrienden. De act is vooral vertederend en brengt je op het puntje van je stoel. Dan hebben we het over de grappige teckeltjes van Diana Vedyashkina uit Rusland. Een act die de nodige ohs en ahs teweeg zal brengen.

DUO EXTREME

Kruisboog en messenwerpen

Een spannende circusdiscipline is het kruisboog schieten. Een hele oude circusdiscipline waar we zelfs in het moderne circus nog geen genoeg van krijgen. Ciro en Samantha zijn levende doelwitten waarop in uiterste concentratie wordt geschoten. Ook de messen scheren rakelings langs deze artiesten heen.

Kevin Chavez

Rolarola op een motor

De jonge getalenteerde circusartiest Kevin Chavez uit Portugal zoekt zijn balans steeds hogerop met een  RolaRola act.

Niet op een simpele verhoging maar op een glinsterende stoere motor. Je houdt het niet voor mogelijk hoe hij zich staande houdt op een wankelende stapel kubussen en kokers.

Alex de brandweerman

Komische acrobatiek

Hij komt eigenlijk in de piste om een brand te blussen maar zet vervolgens de hele boel op stelten. Een fantastische combinatie van komedie en spectaculaire acrobatiek in een unieke act. De lawaaiierige ADHD-er Alex is een echte publiekslieveling die ook in de pauze kan zorgen voor nogal wat reuring.

Daniel Doornkamp

Muzikale jongleeract

Een verrassende jongleeract met muziekinstrumenten. De talentvolle Daniel Doornkamp jongleert al vanaf zijn zevende met het doel Nederlands topartiest te worden. Voor hem kan de lat niet hoog genoeg. Hij liet zich regisseren door de fantastische choreograaf Katarzyna Althoff en dat levert een prachtige act op.

Lisandra and Patrick Austin 

Trapeze en motor

Dit duo brengt een zeer aparte trapezeact, namelijk voortgedreven door een motor. Terwijl Lisandra acrobatiek doet in een ronddraaiende trapeze, jongleert Patrick ondertussen balancerend op zijn rijdende motor. Een vrij ongewone circusact doe boeit van begin tot eind.

Patrick Austin and Vader

Komische act met hond

Komische act van een man met zijn hond. Met veel liefde en geduld en vooral plezier treedt Patrick Austin op met zijn hond Vader. En het gaat allemaal niet zoals het zou moeten… of wel? Zet je maar schrap voor deze act.