ARTIESTEN

De 29e editie van Kerstcircus Haarlem wordt weer heel speciaal. De meeste artiesten zijn nu gecontracteerd. Op deze pagina onthullen we in de aanloop van de kerstvakantie elke keer weer een van de artiesten. Zo houden we het nog een beetje spannend. Het Kerstcircus Haarlem geeft voorstellingen van vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari.

Jarno kikkert

Spreekstalmeester

Ras entertainer Jarno Kikkert droomt zijn hele leven al een leven als spreekstalmeester in een van zijn geliefde circussen. Na zijn aanwezigheid in het circus van de Duursma Groep Evenementen in Enschede presenteert hij dit jaar op interactieve wijze een bijzonder karakter tijdens de voorstelling Petrol van Kerstcircus Haarlem.

DUO ALESHIN

Icarian games

Dit duo is opgegroeid met het eeuwenoude spel en is dan ook met de paplepel ingegoten. Voorheen werkten ze altijd als trio met hun vader en de laatste jaren veroverden deze jonge mannen met hun flitsende act de wereld in verschillende shows van cirque du soleil. We zijn er dan ook bijzonder trots op u deze act te mogen presenteren in Kerstcircus Haarlem!

DIANA VEDYASHKINA

Dressuur met teckels

Ze zijn nieuwsgierig, levendig, veelzijdige jagers en al sinds de middeleeuwen onze beste huisvrienden. De act is vooral vertederend en brengt je op het puntje van je stoel. Dan hebben we het over de grappige teckeltjes van Diana Vedyashkina uit Rusland. Een act die de nodige ‘ohs’ en ‘ahs’ teweeg zal brengen.

DUO EXTREME

Kruisboog en messenwerpen

Een spannende circusdiscipline is het kruisboog schieten. Een hele oude circusdiscipline waar we zelfs in het moderne circus nog geen genoeg van krijgen. Ciro en Samantha zijn levende doelwitten waarop in uiterste concentratie wordt geschoten. Ook de messen scheren rakelings langs deze artiesten heen.

ERICA Chavez

Tissu

Erica Chavez brengt een romantische act in de tissu oftewel de zijden doeken. Bijzondere luchtacrobatiek om van te genieten.

PERES BROTHERS

Globe of Death

Stoere onverschrokken motorrijders in leren pakken wagen hun leven in een bloedstollende act in de Globe of Death. Ga maar alvast op het puntje van je stoel zitten, want het blijft altijd reuze spannend zoals deze motorrijders in een hele kleine ruimte in duizelingwekkende snelheid langs elkaar heen razen.

ANGELO CHAVES

Clownerie

Angelo Chavez is een echte traditionele clown die de grappigste dingen verzint. Hij doet soms zijn best om trucjes te laten slagen, maar o wee, dat mislukt natuurlijk op onverwachte wijze. Diverse dolkomische acts waarbij je weer eens ouderwets kunt lachen.

Lisandra and Patrick Austin 

Trapeze en motor

Dit duo brengt een zeer aparte trapezeact, namelijk voortgedreven door een motor. Terwijl Lisandra acrobatiek doet in een ronddraaiende trapeze, jongleert Patrick ondertussen balancerend op zijn rijdende motor. Een vrij ongewone circusact doe boeit van begin tot eind.

Patrick Austin and Vader

Komische act met hond

Komische act van een man met zijn hond. Met veel liefde en geduld en vooral plezier treedt Patrick Austin op met zijn hond Vader. En het gaat allemaal niet zoals het zou moeten… of wel? Zet je maar schrap voor deze act.

OSWALDO RAMOS

Koordlopen

Mooie acts komen soms van heel  ver, zoals Oswaldo Ramos, die op een strak koord een buitengewoon temperamentvolle en vlotte act laat zien. Met spectaculaire trucs. Helemaal voor ons publiek overgevlogen uit Mexico!

PERES BROTHERS

Rad des doods

Het Rad des Doods, de naam zegt het al. Een act die wordt uitgevoerd met ware doodsverachting. Een act waarbij de zenuwen door je lijf gieren. Deze Peres Brothers moeten toch een buitengewoon gevoel voor balans hebben om hier levend vanaf te komen.

la bouche showgirls

Showdansers

In 2019 is Kerstcircus Haarlem begonnen met dit bijzondere showballet van internationale alure. Dankzij de waardering van het publiek mogen ze dit jaar weer terug komen in onze circusvoorstelling. Deze dames werkten al in Moulin Rouge, Benidorm Palace in Spanje, in de Palazzo dinershows. Brutaal, sexy, leuk, fris en modern.

KEVIN CHAVES

Rolarola op een motor

De jonge getalenteerde circusartiest Kevin Chavez uit Portugal zoekt zijn balans steeds hogerop met een  Rolarola act. Niet op een simpele verhoging maar bovenop een stoere glimmende motor. Je houdt het niet voor mogelijk hoe hij zich staande houdt op een wankelende stapel kubussen en kokers.

DANIEL DOORNKAMP 

Tempojongleur

Deze Nederlandse tempojongleur bereikt al op hele jonge leeftijd een act van wereldniveau! Niets is hem teveel. Van jongs af aan jarenlang 6 uur per dag oefenen. Maar ook luisteren naar coaches en investeren in een nog betere performance, nadat hij in 2017 het beste jonge circustalent van Nederland werd in “Circus Got Talent”. Afgelopen jaar schitterde hij met zijn nieuwste act in Kerstcircus Enschede en hij kreeg hiervoor een publieksprijs. Op zijn 21ste heeft hij de  uitstraling van een doorgewinterde circusartiest die al tientallen jaren meegaat, met een weergaloos perfecte presentatie van zijn super creatieve act die veel meer voorstelt dan een paar balletjes opgooien. Hij vertelt er een verhaal mee en daar draait het om in de moderne presentaties van je circusact. Altijd net dat niveau hoger dan je zou willen bereiken.