Kerstcircus Haarlem kon via de CJP pré premieres aanbieden aan twee middelbare scholen in Haarlem, op de allereerste speeldag, 21 december tijdens schooltijden. Dankzij de CJP Docentenpas en de daarbij behorende tegoeden genoten 1600 leerlingen van het Haarlem College en Sterrencollege van onze voorstellingen. Toen bleek pas dat veel van deze scholieren nog nooit naar een circus waren geweest. En dat is opmerkelijk, want Circus is Cultureel Erfgoed, en dat betekent dat de meeste Nederlanders minstens eens in hun leven met ouders of grootouders het circus bezoeken. 

Zowel de leerlingen als de schooldirecties waren laaiend enthousiast over dit bezoek. Het begon al vol verwondering en verbazing bij de foyertent met al zijn pracht en praal, grote versierde kerstbomen, een mooie carrousel, kleurige snoepkramen. En dan de voorstelling. Heel anders dan die leerlingen verwachten. Niets verveeld op je mobieltje kijken, maar geconcentreerd de voorstelling volgen. De uitgenodigde pers schreef er enthousiast over. 
Zoals het Haarlems Dagblad met de titel Kerstcircus houdt jongeren weg van hun mobiel. 
Na afloop spraken we zowel met de jongeren als met de directies van de scholen. Dit bezoek aan het kerstcircus kwam bij het Haarlem College in plaats van het traditionele Kerstontbijt en die keuze was reuze goed bevallen. 
Vooral het feit dat deze culturele uitjes konden worden afgerekend met de CJP Cultuurkaart was fijn. Zo combineer je een vrolijk uitje met een culturele les. Voor 2019/2020 staan opnieuw schoolvoorstellingen gepland, en niet alleen op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie, ook eerder kunnen scholen gebruik maken van deze gelegenheid. Het mooie is dat het CJP de Cultuurkaart heeft uitgebreid. Niet alleen HBO opleidingen kunnen genieten van zo’n uitje, ook MBO opleidingen kunnen nu gebruik maken van het aanbod van de Cultuurkaart. Meer informatie over deze pré premieres via contact@kerstcircus-haarlem.nl