Werken aan een rookvrije generatie, ook bij Kerstcircus Haarlem. foto: Marc Schellekens.

  Rookvrij opgroeien in Haarlem Oost, en daar hoorde afgelopen kerst ook het Kerstcircus Haarlem bij. Rokers zijn sowieso niet welkom in de circustent en in de gezellige foyertent of restauratietent. Dat werd duidelijk gemaakt door een bordje van de Rookvrije Generatie in de foyertent. Buiten onder de tent waar de kinderboerderij  en de foodstrucks zich bevonden werd in een hoekje achter schermen een rookplek gecreëerd, gemarkeerd door beachflags. Want roken bij kinderen die genieten van een kinderboerderij of van kamelen en ponyritjes, dat was dit seizoen ook niet welkom. Heeft u dit keer de afgeschermde rookplek gemist? Kan zijn dat die te goed verstopt was voor onze bezoekers. Met pijlen en een cirkel staat het hier aangegeven. 
Wilt u ook dat de volgende generatie rookvrij opgroeit? Word dan eens bewust van je eigen rookgedrag. Het is echt geen goed voorbeeld. Iedere roker wil eigenlijk van het roken af, maar door te roken in het bijzijn van kinderen geef je echt het verkeerde idee, dat roken gewoon is. Kerstcircus Haarlem werkt van harte mee aan een Rookvrije generatie! Doet u ook mee? 
Zie ook het bericht van Rookvrije Generatie over dit initiatief. 

KERSTCIRCUS HAARLEM OP WEG NAAR ROOKVRIJ!

In het begin stonden er nog geen schermen voor de rookzone, later zijn die op verzoek van Rookvrije Generatie Haarlem Oost ervoor gezet.

Het Kerstcircus Haarlem staat de komende weken in het Reinaldapark in Haarlem Oost. In deze wijk werken GGD Kennemerland en UMC Amsterdam intensief aan een integrale wijkaanpak Rookvrij Opgroeien.

Lida Samson van GGD Kennemerland nam daarom contact op met Gera de Leeuw van het Kerstcircus. Al snel bleek dat het Kerstcircus graag rookvrij wil worden. Dit jaar worden daartoe de eerste stappen gezet: de foyertent van het circus is rookvrij. Roken kan alleen nog buiten. Daar is, uit de loop, een rookplek ingericht.

Gera de Leeuw zegt: “Ik heb aan den lijve ondervonden wat roken met je doet en ik vind het belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarom steunen wij graag de Rookvrije Generatie! We plaatsen borden en beachflags van de Rookvrije Generatie om dit aan onze bezoekers te laten zien. We overwegen om volgend jaar ons hele circusterrein rookvrij te maken.”
tekst en foto: Rookvrije Generatie