Dit jaar komt voor de tweede keer een speciale circusvoorstelling die blinden via een koptelefoon kunnen volgen. De Stichting Komt het Zien levert twee ‘radioverslaggevers’ die ervoor zorgen dat blinden en slechtzienden niets missen van de voorstelling.

Op vrijdag 3 december is het weer zover. Om half tien is er een  voelplein, waar blinden in de circuspiste kunnen kennismaken met de artiesten en met circusattributen die worden gebruikt tijdens de voorstelling. Hoe dik is de buik van de spreekstalmeester, hoe voelen de kostuums, hoe voelt het om te balanceren op een plankje. Daarna krijgen alle blinden een koptelefoon op waardoor ze letterlijk de hele voorstelling gaan meemaken.
Kaarten voor deze speciale voorstelling zijn nog te koop. Blinden kunnen zich na aanschaf van een ticket melden bij contact@kerstcircus-haarlem.nl zodat ze op de hoogte blijven van het programma van deze  dag. 
Het voelplein met een kennismaking met de artiesten begint om 9.30 uur, de voorstelling begint om 11.00 uur. Zeker het voelplein is heel bijzonder met een meet en greet met de artiesten en kennismaking met de voorwerpen die gebruikt worden in het circus. 

Met dank aan de gemeente Haarlem die het voor de tweede keer mogelijk heeft gemaakt om deze voorstelling te realiseren.