Op vrijdag 4 januari om 13:00 uur wordt de circusvoorstelling van Kerstcircus Haarlem toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. NIEUW: U kunt nu uw tickets bestellen via deze link. 
Deze mensen krijgen de kans om een voorstelling helemaal te beleven.  Gespecialiseerde blindentolken die vertellen wat er te zien is. Reguliere bezoekers merken er iets van als ze goed in het rond kijken. Er zullen genoeg mensen in het publiek zitten die een koptelefoon dragen, of die een blindengeleidehond bij zich hebben.

Voelen aan de artiesten

Blinden die een circusvoorstelling komen bezoeken. Mensen die nog nooit hebben gehoord van de Stichting Komt het Zien kijken vreemd op bij dit idee. Sinds 2014 is het voor blinden mogelijk om dit soort voorstellingen in Nederland te bezoeken en dit ook helemaal mee te beleven. Dit kan dankzij een audiobeschrijving door gespecialiseerde vertellers. Blinden krijgen een koptelefoon op en kunnen zo de voorstelling veel beter voorstellen. Voorafgaand aan een voorstelling is er een voelplein. Daar kunnen blinden en slechtzienden voelen aan de artiesten, de kostuums en de materialen die gebruikt worden.

 

Een hele nieuwe wereld open

Kerstcircus Haarlem is bijzonder blij en trots dat deze speciale voorstelling mogelijk wordt gemaakt. Stichting Komt het Zien realiseert deze bijzondere voorstelling. Deze stichting maakt het voor blinden en slechtzienden mogelijk dat zij nog beter in de “gewone” maatschappij kunnen integreren. Voor deze mensen gaat een hele nieuwe wereld open, de wereld van het meemaken van theater- en circusvoorstellingen. Belangstellenden voor deze voorstelling kunnen tickets online kopen. Het is belangrijk om je daarna aan te melden via contact@kerstcircus-haarlem.nl Er is voor ongeveer 135 deelnemers een koptelefoon aanwezig. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een speciale bijdrage van de gemeente Haarlem.

Wil je eens horen hoe het programma van Kerstcircus Haarlem wordt gepromoot voor blinden en slechtzienden? Bekijk dan dit filmpje. Tickets kunt u kopen via deze link. 

www.eventim.nl/komthetzien